NATO & SERIS Security, een voorbeeld van security partnership!

NATO & SERIS Security, een voorbeeld van security partnership!
Juni 2017
De private bewakingsopdracht van SERIS Security binnen NATO loopt in zijn vierde jaar. SERIS Security heeft meer dan 250 bewakingsagenten in haar NATO team. NATO is, samen met enkele andere vergelijkbare sites in de wereld, één van de meest en sterkst bewaakte diplomatieke zones, en dat vraagt een constante optimale professionele inzet van het SERIS Security team. 
 
“Een top beveiligde omgeving, zoals NATO er één is, kan je alleen maar bereiken door een partnerschip. De kern van deze samenwerking en het beoogde resultaat bereiken, bestaat voornamelijk uit vertrouwen, discretie, constante professionele innovatie, flexibiliteit en de beroepsernst van het ganse hele SERIS Security team.”, verklaart Peter Verpoort, SERIS Security Division Manager.
 
“Bovendien kan je de NATO bewaking vergelijken met een zo optimaal mogelijk Total Security Concept. Het is een combinatie van toptechnologie en mankracht, met ondersteuning van verschillende type veiligheidshonden, adequate bewapening en X-Ray procedures.”, vervolgt Peter Verpoort.
 

Verhuis NATO vraagt een dubbele bewakingsopdracht.

Sinds enkele jaren werkt NATO aan haar verhuis naar de nieuwe site. 
En al is deze site slechts letterlijk aan de overkant van de straat, deze verhuis kent een belangrijke security impact
 
Zowel de bestaande, als de nieuwe NATO site moeten op het zelfde bewakingsniveau kunnen rekenen en hier heeft SERIS Security een belangrijke bijdrage en uitdaging. 
 
“Één NATO site bewaken is reeds een hele klus, een tweede site van werf tot nieuwbouw, op NATO niveau bewaken is eveneens een huzarenstuk. 
 
Het is een dubbele beveiliging waar elke site haar eigen focussen heeft. Andere profielen van bewakingsagenten, andere technologieën, andere potentiële gevaren, maar wel één doel: optimale veiligheid verzekeren!”, vervolgt Peter Verpoort.

NATO Top in aanwezigheid van de Amerikaanse President, niet alledaags!

 
België, en met name Brussel, is al wel wat gewoon als het op de ontvangst en de bijhorende beveiliging van Staatsleiders aankomt. Maar een NATO Top in aanwezigheid van de Amerikaanse President in het nieuw NATO hoofdkwartier in Evere was ook nieuw voor alle lokale veiligheidsdiensten. En uiteraard had dit ook voor SERIS Security een belangrijke impact.
 
“De impact van deze TOP was ook voor het SERIS Security team immens. Niet alleen de voorbereidingen, maar ook de dag van de top zelf vergde van iedereen een nooit geziene professionele samenwerking tussen alle binnenlandse en buitenlandse veiligheidsdiensten. Driehonderd SERIS Security bewakingsagenten werden op de dag van de top ingezet voor onder andere in- en uitgangscontroles, bewakings- en begeleidingsopdrachten.
Een deel van het SERIS team (zie foto) voerde haar opdracht ook uit in de nabije omgeving van de regeringsleiders, en dit bracht toch een bijzondere druk met zich mee.”, stelt Verpoort.
 
De feitelijke NATO verhuis, de officiële opening van het nieuwe gebouw en een nieuwe NATO TOP is voor de nabije toekomst gepland, hier heeft SERIS Security alvast een schitterende generale repititie mogen ervaren.
“Zowel voor onze onderneming SERIS Security , als voor onze mensen die dagdagelijks deze belangrijke opdracht uitvoeren, kan ik alleen maar dankbaar en fier zijn dat zij dit op dergelijke professionele manier doen, en dit niet altijd in eenvoudige omstandigheden. Anderzijds is het zo dat we als SERIS Security ook trots mogen zijn dat NATO ons deze opdracht toevertrouwt.”, besluit Peter Verpoort

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.