SERIS denkt mee met Imec

Imec wereldwijd bekend op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie

Imec geniet wereldwijd bekendheid door zijn baanbrekende werk op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie.

Zo’n 3.500 topwetenschappers uit meer dan 70 landen zorgen voor baanbrekende ideeën en toepassingen in gezondheidszorg, mobiliteit, logistiek  en energie.

Imec heeft kantoren in België, Nederland, Taiwan, de Verenigde Staten, China, India en Japan. Het hoofdkantoor is in Leuven gevestigd en daar is SERIS ook actief. Sinds 2012 zorgen we er voor statische bewaking en receptiediensten.

Wat goed is, groeit. In 2014 startte Imec de realisatie van een nieuw, gesofisticeerd labo op. De veiligheidsvoorzieningen evolueerden mee in de werfsituatie bij de bouw van de nieuwe cleanrooms en werd door onze diensten tijdelijk aangevuld met draaihekkens en een badge- toegangscontrolesysteem voor contractors.

SERIS Security staat voor een overkoepelende aanpak.  Een  security QuickScan resulteerde in vaststellingen en verbeteringsvoorstellen bij het risicobeheer. De implementatie van een  e-cloud visitormanagement-systeem met meerdere kiosken die zowel ingang als parkings efficiënt beheren was één van de uitkomsten. Daarnaast blijven we nachtrondes uitvoeren op de kantoren en labo’s, waarbij instructies én rapportage worden gefaciliteerd door NFC-tags binnen het managementplatform MySERIS.

Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking. Permanente expansie van de site doet ons bestendig zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de security adequaat gestalte te geven in deze steeds veranderende internationale kennisomgeving. Door de ontwikkeling van een nieuwe applicatie, ondersteund door controles via Internet of Things, houden we de voortdurende stroom aan materiaal, mensen en  intellect in veilige banen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.