Meer dan de som van de delen

DE SERIS-GROEP

SERIS is een eigentijds bedrijf dat er een creatieve en baanbrekende filosofie op nahoudt.

Na meer dan honderd jaar incorporeert de SERIS-groep vandaag ervaren ondernemingen die alle bijzonder gespecialiseerd zijn in hun vakgebied.

Welomlijnde expertise-eenheden werken nauw samen om tot werkelijk geïntegreerde en op maat gemaakte veiligheidsvoorstellen te komen.

Zo bieden wij sluitende security-oplossingen voor bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren.

Wie op ons beroep doet, kan er van op aan dat zijn veiligheid, zijn onderneming en zijn kostbare bezittingen zo waterdicht als maar kan worden beveiligd.

Met recht en reden mogen wij ons daarom uw Total Security Concept Provider noemen.

CEO aan het woord 

“De veiligheidsector ondergaat een transformatie en wij spelen daarin een leidende rol. Onze klanten vragen ons naar sterke menselijke vaardigheden en meer flexibiliteit van onze bewakingsagenten, alsook naar steeds complexere technologische oplossingen. Het is het beste van deze twee werelden die we willen bieden als uitdager in de bewaking en als leider in technologische oplossingen. 

Elke dag geven de SERIS collega's het beste van zichzelf om voor - en samen met - onze klanten, het verschil te maken in een sector met een groot maatschappelijk belang. Een engagement en teamspirit om trots op te zijn."

 

Christophe Segaert 
CEO SERIS Benelux

 

Een monument op vlak van bewaking en beveiliging

SERIS staat dichter dan ooit bij zijn (haar) klanten. Welomlijnde en autononoom fungerende entiteiten dragen samen bij tot een globaal dienstenaanbod. Onze slogan luidt dan ook niet toevallig:  ‘Your Total Security Concept Provider’.

 
 • Start van een boeiend eeuwenlang verhaal...

  In 1907 werd  ‘Garde Maritime Commerciale’ opgericht in de haven van Antwerpen. Enkele jaren later, tijdens het hoogtepunt van de industriële revolutie, wordt het bedrijf omgedoopt tot ‘Garde Maritime Industrielle et Commerciale’ GMIC. In de Tweede Wereldoorlog werden Antwerpen, Gent en Brussel zwaar getroffen door ‘vliegende bommen’.

  GMIC kreeg daarop de zware overheidsgebouwen en privéwoningen te bewaken. Na de oorlog werden nieuwe filialen geopend over het hele land en werden bedrijfseenheden opgericht in de belangrijkste industriezones. Het concept veiligheid werd aanzienlijk uitgebreid

 • Diversificatie van de diensten

  Doorheen de jaren ’80 en  ’90 groeit het bedrijf en start de diversificatie van de verschillende diensten. In 1982 wordt GMIC overgenomen door de Generale Bank.  Zo wordt  in 1988 GMIC Express opgericht, het Seris Logistics van nu. Naast het logistieke gebeuren van de groep wordt in 1991 het eigen opleidingscentrum Belinsec opgericht.

  In 1992 oprichting van ESC: Electronic Surveillance Center. Door de overname van de Britse groep Rentokil in 1995 ziet ‘Initial Security’ het licht.

  In 2001 oprichting van BSC (Belgian Security Company)  het Seris Technology van nu, dat in 2003 overgenomen wordt door de Rentokil Group.

   

 • Een Europese dimensie

  In 2006 verwelkomt de groep de nieuwe Franse aandeelhouder Separgefi, die het bedrijf de naam ‘Seris’ schenkt. Ondertussen is Seris in Frankrijk, daar bekend als Sécurifrance, de grootste onafhankelijke beveiligingsgroep met meer dan 50 jaar ervaring.

  Seris verwerft in 2011 het opleidingscentrum ‘Cosman Training’. Binnen de Seris-groep vindt het centrum onderdak bij Seris Academy. In 2012 krijgt BSC een nieuwe benaming en opereert deze onder de benaming Seris Technology. Seris is voortaan ook actief  in Nederland; het resultaat van een samensmelting tussen drie Rotterdamse security-bedrijven.

  De Europese uitbreiding van de groep zet zich verder in 2013 in met de opening van een kantoor in het Groot-Hertogdom Luxemburg.

  In 2014 wordt ESC, Seris Monitoring. De Seris-groep toont dat ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ meer voor haar betekent dan mooie woorden. Elk divisie van de Seris-groep verwerft de IQNet SR10-certificatie. Seris is hiermee de eerste onderneming in België binnen al haar activiteiten die dit soort voor certificatie bereikt.

 • SERIS gaat internationaal!

  In 2015 versnelt de SERIS groep haar ontwikkeling op het internationale toneel met een belang van 44% in het kapitaal van AMARANTE INTERNATIONAL. De SERIS Groep kan hierdoor haar expertise op internationaal vlak verder uitbreiden door toegang te krijgen tot gevoelige, complexe en strategische

  markten die buiten de bestaande historische scope liggen. Met een omzet van € 400.000.000 uitsluitend gerealiseerd op het gebied van beveiliging en veiligheid, positioneert de nieuwe groep zich als de Franse leider in de mondiale veiligheidsmarkt.

Kerncijfers

 

2000Medewerkers

2000 is het aantal SERIS medewerkers die dagelijks bezig zijn voor en met de veiligheid van onze klanten.

Omdat het de mensen zijn die de waarde, de efficiëntie en het concurrentievermogen van ons bedrijf zijn, streven wij ernaar om hen te voorzien van optimale ondersteuning door middel van een sterk beleid in werkgelegenheid, vaardigheden en carrières.

Betekenis geven aan het werk van de mannen en vrouwen die ons bedrijf hebben gekozen is een prioriteit in elke divisie van de SERIS groep.

 

115Miljoen € omzet

Sinds een aantal jaren gaat de omzet van SERIS België in stijgende lijn en dit voor de meeste divisies binnen de groep, zo realiseerde SERIS België hiermee EUR 115 miljoen in 2020.

 
3de grootste Belgische security-groep

33de grootste Belgische security-groep

Dankzij de professionaliteit en de verschillende acties van de vele SERIS medewerkers, rangschikt SERIS België zich als 3de grootste security-groep in de bewakingssector, waarvan de maatschappelijke zetel in Diegem gevestigd is.

11ste Belgische groep in elektronische beveiliging

Met meer dan 180 medewerkers en een omzet van meer dan € 25 miljoen, is SERIS Technology de 1ste in België in zijn niche voor elektronische beveiliging.

 

6Kernactiviteiten

SERIS verbindt er zich toe om de kwaliteit en de productiviteit van uw veiligheid te optimaliseren dankzij de combinatie van menselijke prestaties en technologische oplossingen.

SERIS stelt een globale aanpak voor rond 6 kernactiviteiten (Security, Technology, Monitoring, Logistics, Academy en Services) die allen aan de behoeftes van de klanten beantwoorden en dit specifiek aan elk domein. Zo kunnen onze teams volledig gepersonaliseerde oplossingen uitwerken die beantwoorden aan de specifieke noden van de klanten.