SERIS Logistics erg ambitieus met nieuwe kapitein aan het roer!

Februari 2018

SERIS Logistics is vandaag misschien niet de meest gekende divisie van SERIS, maar anderzijds wel een logische afdeling binnen de SERIS groep. Zelfs in een wereld waar meer en meer gedigitaliseerd wordt, zal het transport en de logistiek van waardevolle goederen steeds onmisbaar blijven. 

Binnen de corebusiness van SERIS, beveiliging en bewaking, biedt de veiligheidsdimensie van SERIS Logistics een belangrijke geloofwaardigheid en meerwaarde voor de klant. De uitdagingen zijn groot. En daarom heeft SERIS Serge Nauwelaers als nieuwe division manager aangetrokken.

 

Serge Nauwelaers, u heeft een jarenlange ervaring in de logistieke economie en nu kiest u voor SERIS Logistics, het buitenbeentje van SERIS?

“Ik heb inderdaad meer dan tien jaar ervaring in de logistieke business en de e-commerce. En net door die ervaring ben ik overtuigd dat SERIS Logistics helemaal niet het buitenbeentje van de SERIS groep is. De factor veiligheid en beveiliging hoort vandaag tot het beleid van elke onderneming. Als bedrijven beroep doen op de diensten van Logistics wordt de dimensie veiligheid automatisch gelinkt. Niet iedereen kan zeggen dat ze naast allerhande commerciële sites, ook NATO, US Army, Eurocontrol en SHAPE bewaken. Dat biedt geloofwaardigheid. En nee onze afdeling Logistics voorziet geen waardetransport. Maar naar veilig waardevolle goederen behandelen is nog steeds een belangrijke vraag. Wat wij vandaag aanbieden is één zaak, waar wij morgen het verschil kunnen en zullen maken is de onbetwistbare uitdaging.”

Vanwaar uw passie voor deze business?

“Mijn kinderen vragen me vaak – papa wat is er nu zo boeiend aan dozen? En dat is inderdaad het imago dat logistiek lang heeft gekend. Mijn passie ligt net in het relevant en noodzakelijk blijven, en dat vooral morgen, in deze voortdurend digitaliserende economie. In mijn jeugd was de computer voor de happy few, morgen zal mijn computer van vandaag voorbij gestreefd zijn. Er is echter één groot verschil en dat is dat de evolutie steeds sneller gaat. Het anticiperen moet dus ook sneller en vraagt vaak een ingrijpend change management. Iets wat nog te veel mensen afschrikt. Als ik vandaag zie hoe bedrijven als Zalando het koopgedrag en de supply chain beïnvloeden mag je gerust stellen dat dit een generatieverschijnsel is dat gevolgen heeft voor de ook de corebusiness van Logistics en daar moeten en kunnen we op inspelen.”

U noemt net de Zalando-generatie, waar bevindt SERIS Logistics zich hier in?

“Ik bedoel natuurlijk niet dat SERIS Logistics alle BOL.com en Zalando pakjes moet vervoeren, al willen we dat graag doen. (lacht). Maar we kunnen wel een belangrijke interne serviceprovider worden van de klant. Logistiek beheer is al lang geen corebusiness meer van de meeste ondernemingen. En als er dan voor outsourcing gekozen wordt is Logistics hier de ideale partner voor. SERIS Logistics is erg service-gerelateerd en in die mate flexibel dat kwasie geen enkele opdracht onmogelijk is."

Is de logistieke wereld zich stilaan niet zelf aan het uitschakelen door de onstopbare digitalisering?

“Het is een doemgedachte te stellen dat digitalisering een synoniem is voor geen medewerkers. Zonder mensen geen computers! Digitalisering gaat vooral over documenten en informatie, waar waardevol transport ook over anderen goederen gaat. Als iedere onderneming, vooral wanneer zij gedecentraliseerd is, zijn logistieke werking cost – efficient wil kan SERIS Logistics hier de optimale oplossing voor bieden. Punt is nu om de ondernemingen hiervan te overtuigen want hier ligt nog een belangrijke markt open.”

Waar staat uw SERIS Logistics binnen twee jaar?

“Partnerships, flexibiliteit en op maat van de klant werken zijn hier de belangrijke sleutel voor. En het kan dan wel cliché klinken, maar in realiteit is dit voor alle partijen de enige voordelige realiteit. Ik ben er van overtuigd dat met de positieve en gemotiveerde medewerkers, SERIS Logistics binnen afzienbare tijd de eerste resultaten van groei zal kunnen voorleggen.”

 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.

X