SERIS Security beleefde haar tweede NATO top in twee jaar, een uitdaging!

Oktober 2018

Tweede NATO TOP in twee jaar, een uitdaging!

Voor Peter Verpoort, SERIS Director Security en Monitoring, was het zijn tweede NATO Top. En niet alleen hij en het volledig SERIS Security team zal het geweten hebben, bij uitbreiding werd het centrum van België een ongeziene beveiligde omgeving. 29 lidstaten streken in juli j.l. neer op het nieuwe NATO hoofdkwartier, met alleen al meer dan 8000 politiemensen die instonden voor de veiligheid.

Hoe beleef je zo een opdracht, we vroegen het hem zelf. 

 

Uw tweede NATO top, wat doet dat met een mens?

“Als je binnen de security werkt weet je dat dit de grote uitdagingen van de job zijn. Voorbereidingen, goede afspraken maken én naleven en een goede teamspirit zijn hier cruciale elementen in. Tenslotte heeft de private bewaking hier wel gedefinieerde taken en gaat daar onze concentratie naartoe. Naarmate de top nadert verhoogt de adrenaline, worden de nachten korter en wordt er 24 uur op 24 gewerkt.”, stelt Peter Verpoort.

Vraagt zo een gebeurtenis een aangepast management?

“Voor mij dient management een constante te zijn. Je kan een beleidssysteem niet steeds laten afhangen van één of andere opdracht. Voor het team is het bovendien ook belangrijk dat er een bepaalde stabiliteit in het management gevoeld wordt. We hebben mekaar nodig en weten wat we aan mekaar hebben, ook in uitzonderlijke omstandigheden. Het is natuurlijk wel zo wanneer je een opdracht hebt waar 29 wereldleiders op aanwezig zijn, inclusief de President van de Verenigde Staten, dat dit een bijzondere voorbereiding en inspanning vraagt. Korter op de bal spelen bij bepaalde omstandigheden en kortere communicatielijnen zijn hier een voorbeeld van. Ik bekijk eerder alles vanuit een helikoptervisie, die voornamelijk gebaseerd is op vertrouwen in het team. En ik kan u verzekeren, we hebben een top team!”, vervolgt Verpoort.

Wat is de grote uitdaging tijdens zo een NATO Top?

“Het zal je misschien verbazen, maar voor mij is de belangrijkste uitdaging, naast deze opdracht perfect uitvoeren, alle andere opdrachten voor alle andere klanten ook perfect blijven uitvoeren. We zullen nooit aanvaarden dat het één ten koste van het ander gaat.”, benadrukt Peter Verpoort.

Essentie van security is discretie en vertrouwen!

Welke waren de opdrachten van SERIS Security tijdens deze top?

“Deze vraag beantwoorden zou regelrecht ingaan zijn tegen de essentie van bewaking en beveiliging. Optimale veiligheid is gebaseerd op discretie en vertrouwen. Maar ik kan u wel verzekeren dat 400 SERIS agenten op een bijzonder professionele manier hun opdracht hebben uitgevoerd. En daar gaat vandaag vooral mijn aandacht naartoe. Ik heb hier onnoemelijk veel respect voor, en ik niet alleen….”, zegt Peter Verpoort.

Wat bedoelt u?

“Gans het team heeft heel wat felicitaties gekregen. Onder andere  was ook ons US Army Team betrokken bij deze opdracht. Als je weet dat ieder van hun een bijzondere attentie van de US Secret Services hebben gekregen, zegt dat voldoende van het hoge niveau waarop zij hun taken hebben volbracht”, gaat Verpoort verder.

Tot slot, dit niveau van security is toch een bijzondere en uitzonderlijke ervaring?

“Uiteindelijk is dit waarvoor we met z’n allen opgeleid zijn, high risk toporganisaties optimaal veilig te laten verlopen. Maar minstens even belangrijk is deze ervaring nadien professioneel te analyseren en zo iedere klant nog beter te kunnen dienen.”, besluit de SERIS Security Director

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.

X