Sport inspireert en creëert mentale rust

Juni 2018

Met de vakantie voor de deur...

Danny Vandormael was jarenlang een gepassioneerd motocrosser. Tot zijn achttiende knutselde hij reeds aan motoren en de kick van de jump met de crossmotor was nooit ver af. Maar Vandormael kreeg het verbod om te crossen tijdens zijn volleybalcarriëre op nationaal niveau. Tot op vandaag volgt hij deze sport nog steeds met grote interesse.

Een zware tegenslag op zijn vijvendertigste, een auto-ongeval waar iemand op Vandormael inreed met een zware nekoperatie tot gevolg, zorgde ervoor dat hij meer dan negen maanden geen sport kon beoefenen.

 “Het meest frappante gevoel tijdens deze periode was dat ik geen fysieke uitlaatklep meer had. Ik kon de stress en de mentale spanning moeilijker aan. Sport is veel meer dan een ontspanning, het is vooral voor mij de  noodzakelijke therapie tegen de dagdagelijkse druk in de professionele sfeer. Dus zocht ik, na een revalidatieperiode van bijna een jaar, terug snel naar een nieuwe uitdaging, en wat anders dan mijn jeugd passie, de motor! Bovendien wou ik ook bewijzen dat er altijd een wil is om terug te vechten, en dat ongeluk me hiervan niet zou weerhouden.”, zegt een Danny Vandormael vastberaden.

Op zijn vijftigste vond de SERIS CEO het welletjes op die toch niet ongevaarlijke machine die een steeds groter gevaar werd voor lijf en leden. Vandaag laadt Danny zijn batterijen op door twee tot drie keer per week lopen, en met voorkeur aan de waterlijn aan de Belgische kust. Bovendien is hij ook lid van een triatlonclub. 

 

Je batterijen opladen is meer dan ooit noodzakelijk

“Als CEO besef ik zeer goed wat vandaag van onze medewerkers gevraagd wordt, en ik heb dan ook enorm veel respect voor hen. Maar ik raad iedereen aan om aan sport te doen, indien dit kan. Het gevoel dat je na een sportsessie hebt, brengt rust en vaak ook inspiratie. Ja eerlijk, ik ben vaak een aangenamer persoon na dan voor het lopen. Het maakt mijn hoofd leeg en het verhoogt mijn relativeringsvermogen”, besluit de fervente sportman.

 

"Met de grote vakantie voor de boeg kan ik dan ook iedereen aanbevelen een stukje sport in te plannen. Het is de ideale periode om je fysieke en mentale gezondheid verder of opnieuw uit te bouwen. Op die manier wordt het eenvoudiger om je conditie gedurende het ganse jaar te onderhouden. Vanwege het ganse SERIS team wens ik je alvast een deugddoende vakantie toe.", besluit Danny Vandormael      

In bijlage vind u het TRENDS artikel “Mijn kantelpunt ligt nu veel verder

 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.

X