Benoît Pédoussaut nieuwe CEO van SERIS Group

November 2021

Guy TEMPEREAU, Voorzitter van de Raad voor Bestuur en Coördinatie, is verheugd de benoeming aan te kondigen van Benoît PEDOUSSAUT als voorzitter van het uitvoerend comité van de SERIS-groep op 4 oktober.

Zijn missies zijn de implementatie van de strategie en het beleid van de Groep en het operationele beheer van haar activiteiten in Europa en Afrika.

Om dit te bereiken zal hij beroep doen op het Directiecomité en op het Group Headquarters team, dat rechtstreeks aan hem rapporteert.

Het uitvoerend comité van de SERIS Groep bestaat uit 6 leden:

- Benoît PEDOUSSAUT, voorzitter van het Uitvoerend Comité

- Daniel MURCIANO, administratief en financieel directeur van de groep

- Sophie LECLERC, Group Legal & Compliance Director

- Cédric PERIER, Uitvoerend Voorzitter SERIS Frankrijk

- Tomasz WOJAK, uitvoerend voorzitter SERIS Konsalnet (Polen)

- Christophe SEGAERT, Uitvoerend Voorzitter SERIS BeNeLux

Benoît PEDOUSSAUT, 56, komt van de SONEPAR Groep waar hij onlangs de strategie en acquisities leidde van deze familiegroep, wereldleider in de distributie van elektrische apparatuur. Daarvoor bekleedde hij de functie van gedelegeerd bestuurder van SONEPAR Frankrijk (omzet = € 2,2 miljard), een bedrijf dat hij gedurende bijna 6 jaar grondig heeft getransformeerd. Daarvoor was hij werkzaam bij La Poste Group waar hij 7 jaar werkte.

"Ik ben heel blij Benoît te verwelkomen in onze Groep. Zijn benoeming komt omdat we langzaam uit de COVID-19-gezondheidscrisis komen en ons voorbereiden op de volgende fasen van onze ontwikkeling. Zijn gedegen ervaring in het management van organisaties van aanzienlijke omvang en in de strategie van bedrijven met een internationale dimensie zullen hem in staat stellen een essentiële bijdrage te leveren aan de projecten van de Groep. Onder zijn leiding zal SERIS zijn ontwikkeling voortzetten en tegelijkertijd de transformatie versnellen, ten dienste van zijn klanten en medewerkers, gemobiliseerd om te helpen bouwen aan een meer duurzame en veilige wereld." specificeert Guy TEMPEREAU.