SERIS staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en plant 115 bomen voor natuurpunt!

December 2016

SERIS is vandaag een sterk groeiende bewakings- en beveiligingsonderneming. Naast alle klassieke vormen van bewaking en beveiliging is SERIS vooral gekend voor haar strategische en innoverende oplossingen op basis van de combinatie mens en technologie. De SERIS group telt in België ongeveer 2000 medewerkers.

 

Geen economische ambities zonder Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

“Bij SERIS is het teamresultaat belangrijker dan eender welke individuele profilering. Onze doelstelling is een goed economisch resultaat bereiken, met belangrijke en onvoorwaardelijke aandacht voor onze MVO verantwoordelijkheid. Je kan in de huidige samenleving op geen optimaal correcte wijze “Profit” creëren zonder respect te hebben voor  “People en Planet”, aldus Danny Vandormael, CEO SERIS.

SERIS is dan ook officieel erkend en gecertificieerd voor haar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met het certificaat IQNet SR10.

“Naast onder andere voortdurende aandacht voor recycleerbare materialen en het verminderen van de CO2 uitstoot op alle mogelijke niveaus, is het verzekeren van het voortbestaan van de natuur voor onze onderneming een belangrijke doelstelling. Daarom steunt SERIS dan ook met volle overtuiging het initiatief van Natuurpunt.”, vervolgt Vandormael.

115 bomen in ruil voor oude GSM’s en laptops

SERIS heeft haar oude GSM’s en laptops verkocht en heeft met dit bedrag 115 bomen aangekocht.

“Elke kans om elk stukje natuur dat we kunnen vrijwaren van verloedering of verdwijning of iedere boom dat we kunnen bijplanten moeten we met onze beide handen grijpen. Het was voor SERIS  dan ook een evidentie om dit budget aan dit belangrijk doel te besteden.”, zegt een gemotiveerde Danny Vandormael.

“Iedere persoon en elke onderneming is niet alleen verantwoordelijk voor onze eigen huidige situatie, maar vooral ook voor de toekomst van onze kinderen. En we willen toch niet dat zij moeten opgroeien zonder een volwaardige aangename natuur?! Ik kan iedereen aanraden om hier even bij stil te staan, het is meer dan de moeite waard!”, besluit de CEO van SERIS

De Vzw Natuurpuntbeheer kocht twee gebieden aan, die door Natuurpunt bebost zullen worden. Ongeveer 6000 bomen en planten op een oppervlakte van 5 hectare worden in onder andere het gebied tussen Waarloos en Kontich-Kazerne te Kontich aangeplant. Deze nieuwe bebossing zal Schapenhagen noemen. Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur.

 

SERIS CEO Danny Vandormael plantte zondag 27 november 2016, samen met zijn SERIS team, 115 bomen om dit groen project met volle overtuiging te ondersteunen.