Logistics

SERIS Logistics staat voor vertrouwen, snelheid, nauwkeurigheid en veiligheid

Onze professionals van SERIS Logistics beoefenen een veeleisende job. Ze gaan dagelijks om met waardevolle verzendingen, wat een uitermate specifieke aanpak vereist. Een honderdtal medewerkers geven dag en nacht, 6 dagen op 7 het beste van zichzelf om het engagement naar onze klanten toe, waar te maken.  

De logistieke tak van de SERIS-groep is een goed geoliede machine. Snelheid, nauwkeurigheid en veiligheid vinden er elkaar in één logistieke flow op hoog niveau. Kortom, u kan ons vertrouwen voor een professionele distributie van uw waardevolle verzendingen.

 

Waarom kiezen voor SERIS als logistieke partner?

Dit is hoe we te werk gaan: 


People Management: De juiste persoon op de juiste plaats. Daarin schuilt de kracht van een waterdichte beveiliging.

Hoewel de veiligheid van een logistiek proces voor een groot deel wordt opgevangen door technologie, is het nog steeds de menselijke tussenkomst die het verschil maakt. Van chauffeur tot logistiek manager, onze medewerkers worden getraind om op de juiste manier met de goederen van onze klanten om te springen. Een degelijke screening van sollicitanten is dan ook een evidentie en eens deze horde gepasseerd, volgen er nog trainingen in ‘proper handling’, GDPR en Cyber Security.
 

 

 

Track & Trace: Zichtbaar maken van het onzichtbare en anticiperen op het onvoorziene

Op verschillende sleutelmomenten worden de individuele barcodes van de verzendingen gescand en weergegeven op een ‘client portal’ die van de buitenwereld wordt afgeschermd door een firewall en loginprocedure. Ook de voertuigen worden in realtime gevolgd via een speciaal trackingsysteem. Door het opzetten van welbepaalde trackingparameters komen eventuele onregelmatigheden tijdig aan het licht en kunnen we proactief ingrijpen zodat de levering niet in het gedrang komt. 

 

 


Access Management: Vertrouwelijke toegang moet je verdienen 

Voor de nachtelijke leveringen (in kantoren, winkels of bestelwagens van technici) is het vertrouwen van onze klanten nodig. Het veilig bewaren en correct gebruiken van sleutels en badges is slechts een klein onderdeel van het Access Management. Ook het volgen van de juiste lever- en alarmprocedure is van groot belang. Directe communicatie van onze Control Tower met de security monitoringkamer van onze klanten maakt integraal onderdeel uit van de SLA die ons verbindt. 

 

 


Secured Facilities: Handling en fulfilment onder een toeziend oog

SERIS Logistics beschikt over een eigen logistieke hub die voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen. Na het afhalen van de bulk bij de centrale diensten van onze klanten, worden de individuele zendingen in deze hub gescand en gesorteerd per rit. Dit gebeurt allemaal onder camerabewaking. Bepaalde deelprocessen, zoals een bedrijfspost sorteerkamer, kunnen zelfs klantspecifiek worden voorzien van extra camera’s en toegangscontrole. 

 

 

 


Chain of Custody: Transparantie doorheen de keten

Net als in de voedings- en pharmasector, waar ook wordt omgegaan met goederen van gevoelige aard, maken wij gebruik van het ‘Chain of Custody’ principe. Letterlijk vertaald betekent dit ‘Keten van bewaring’, en het stelt ons in staat om onze klanten heel transparant inzage te geven in de locatie van hun verzendingen, en dit op ieder gewenst moment.

 

 

 


Het gebruik van hoogtechnologische apparatuur, het werken volgens welomlijnde productspecifieke handelingen en het hoge selectie- en trainingsniveau van onze medewerkers maken van SERIS Logistics een betrouwbare partner voor het transport van uw waardevolle verzendingen.

Wil u ook zeker zijn van een optimaal beveiligd transport?

Afspraak of offerte?

     Contacteer SERIS Logistics via

 

     > +32 (0)2 254 32 10

     > information.logistics@seris.be