E-Cloud Track

E-Cloud track

Registratiecontrole en inventarisatie logistieke flow

De Seris e-cloud track is een CMR1-automatiseringsproject dat  het beheer van de in- & outbound flows op de site en de plant-to-plant - transporten structureert op een werkelijk vernieuwende manier.

Deze oplossing automatiseert de volledige logistieke flow door registratiecontrole en inventarisatie van de gegevens en benodigdheden. Een complete 'live' - transparantie naar de gebruikers toe is het resultaat, en dat gedurende het gehele proces.

 

Verleden tijd zijn logistieke en structurele problemen zoals :

 • transporteurs die gedurende de geplande dag of geplande week komen  wanneer het hen uitkomt
 • onverwachte wachttijden aan de bewakingsloge wegens interne opstopping van de verkeersstroom (verkeer op de site, laad- en lostijden die sterk afwijken van de planning door de samenstelling van de  lading, voorraadafwijking of het type trailer waarmee het transport gebeurt)
 • verkeer aan de hoofdtoegang dat vast komt te zitten door lange wachttijden met bijhorende stilstand en parkeren op de openbare weg
 • magazijnpersoneel dat regelmatig overuren presteert op het einde van de dag om alle aanwezige vrachtwagens te beladen of te ontladen
 • spraakverwarring door anderstaligheid van de transporteurs
 • ...

Door de  totaalbenadering, inherent aan Seris e-cloud track heeft u nu de oplossing voor al deze tekorten binnen handbereik.

De e-cloud track heeft talloze voordelen :

 • optimalisatie van transport on-site, voor het laden en lossen
 • continuïteit van beschikbaarheid van de oplossing 24 uur per dag, 7 dagen op 7
 • live monitoring van de heartbeat van de hardware en procesflow vanuit het Seris monitoring center
 • onthaal in de taal van de gebruiker/ chauffeur (±15 talen)
 • platform kan multi-customer/-site gebruikt worden
 • interface op maat met ERP-/WMS-/Security-systemen

 

Deze oplossing kan ook gecombineerd worden met onze e-cloudvisitor. Dat apparaat staat voor een nieuwe benadering voor het onthaal van bezoekers, contractors en voor de afhandeling van bijzonder transport zoals hoogtewerkers, afvalcontainers en het ophalen en afleveren door de pakjesdienst.

E-Cloud track flow

 1. De vrachtwagenbestuurder meldt zich aan bij de registratiekiosk aan de ingang van het bedrijf;  een QR-code wordt geprint voor eenvoudige identificatie tijdens het verdere proces.
 2. Een led-display vooraan de wachtparking geeft aan wanneer de truck effectief mag binnen rijden naar de voor hem geplande gate.  Hiermee wordt een vervroegde of vertraagde toegang aangegeven.  De chauffeur ontvangt ook een sms.
 3. Aan de ingang van de site staat een entrykiosk waar de QR-code gescand wordt om toelating te krijgen tot de site en naar de gates.
 4. Aan de gatekiosk identificeert de chauffeur zich door zijn QR-code te scannen - en zo de flowstatus up te daten. Na het laden of lossen wordt die handeling geregistreerd via het ERP/warehouse managementsystem. Bij het afhalen van goederen worden ook de CMR-documenten afgedrukt aan de gatekiosk of aan een afzonderlijke printkiosk nabij de exit zone (bij multi-gate - belading).
 5. Na het scannen van de QR-code aan de exitkiosk verlaat de vrachtwagen de site. 

 

 

[1] Conventie voor het Internationaal Vervoer van Zaken over de Weg;  van toepassing bij grensoverschrijdend vervoer van of naar één bij de conventie aangesloten landen.