Totaalpakket aan beveiligingsdiensten voor US Army - USAG Benelux

SERIS Security voorziet sinds 2015 in de bewaking en beveiliging van de US Army militaire bases in België.  In 2018 mochten we reeds een omvangrijke uitbreiding noteren op het contract.  Door de overdracht van de Belgische defensiebasis Zutendaal (in het oosten van de provincie Limburg) aan US Army was er behoefte aan bijkomende beveiligingsservice. 

Vanaf de start zorgde een team van een hondertal bewakingsagenten er elke dag opnieuw voor een uiterst professionele en continue dienstverlening.  De overdracht van deze locatie naar US Army werd mee mogelijk gemaakt door de dagelijkse opvolging van de SERIS sitemanager ter plaatse.

  • Verlenging van het contract met vijf jaar
  • Geïntegreerde aanpak van SERIS Security, Monitoring, Technology en Academy
  • Meer dan 130 SERIS-beveiligingsagenten ter plaatse
  • Extra jobs

Contractverlenging tot 2025

Een beloning voor onze INZET

Onze inzet loont: sinds de zomer 2020 werd het SERIS samenwerkingscontract verlengd en dat voor een periode van vijf jaar.  Nooit eerder slaagde een zittende partij erin het contract te vernieuwen. 

Dat is niet enkel een bevestiging van onze kwaliteitsvolle dienstverlening, het toont aan dat elkeen zijn deel bijdraagt en er als één SERIS team wordt gehandeld. Naast jobzekerheid voor de komende vijf jaar betekent deze contractverlenging ook een uitgesproken appreciatie van US Army aan de meer dan 130 bewakingsagenten ter plaatse.

ONS ENGAGEMENT

Totaalpakket aan dienstverlening

Concreet vertrouwen de Amerikanen daarvoor op het “Total Security Solutions” van SERIS: dienstverlening vanuit de verschillende divisies gericht op de klant. 

De keuze om SERIS te weerhouden is onderbouwd door de behoefte aan een geïntegreerde en coherente oplossing, op maat afgestemd op de specifieke risico’s en verwachtingen. De sterke samenwerking en expertise van de verschillende afdelingen resulteert in een flexibele invulling van de dagelijkse noden.

SERIS Academy organiseert opleidingen op maat van het team, gaande van de basisopleiding bewakingsagent tot meer specifieke vormingstrajecten zoals de doorgedreven nachtelijke schietopleiding.
Naast de elektronische en fysieke beveiliging door SERIS Technology, waakt SERIS Monitoring meldkamer vanop afstand de kritische zones (24/7) van de locaties.

De dienstverlening van SERIS Security wordt met deze vernieuwde samenwerking fors uitgebreid. Zo wordt er op diverse locaties gepatrouilleerd door hondenmeesters (K9-eenheden). Voor het eerst zullen hier ook drie vrouwelijke hondenmeesters meedraaien in het team. Deze samenwerkingsverlenging is een enorme opsteker voor het voltallige SERIS team en een bewijs van onze expertise op vlak van betrouwbare bewaking en beveiliging van strategische sites.

"Wat mij opvalt in de samenwerking met SERIS is de toewijding van de bewakers en de onderlinge solidariteit. Ik heb zelden zo'n hecht team gekend. En dit komt tot uiting in de uitstekende service."
Nils C. Hobbel, Emergency Services COR U.S. Army Garrison Benelux

Geschiedenis militaire basis Zutendaal

Het Amerikaanse leger besliste in 2016 om een aantal depots in West-Europa te heropenen. De bedoeling was om militair materieel, zware voertuigen en munitie te “pre-positioneren”, zoals dat ook in volle Koude Oorlog gebeurde. Op die manier kunnen de Amerikaanse troepen snel ingezet worden wanneer dat ooit nodig mocht zijn. De basis in Zutendaal is één van die depots.

Eind 2017 werd begonnen met het overbrengen van Amerikaans personeel en materieel en de aanwerving van Belgische werknemers, waaronder tientallen medewerkers van SERIS Belgium. 

BRON : HBLV

Onze honden en agenten zien alles wat er op het terrein gebeurt.

Iedereen die in de buurt komt van het terrein wordt gecontroleerd.

High-tech materiaal als verlenging van de ogen en oren van onze agenten.

JOBS

Onze bewakingsagenten van US Army werken buiten in de natuur en hebben een polyvalente job met echte verantwoordelijkheid.

Wil jij ook deel uitmaken van een sterk team?

Solliciteer dan via www.serisjobs.be.

Behoefte aan een beveiliging op maat, menselijke bewaking en/of technologische oplossing die verschillende aspecten van beveiliging omvat? 

Contacteer information.security@seris.be voor een totaaloplossing op maat.