Camera's en sensoren maken stad slimmer en veiliger

Juli 2021

Geïntegreerde, technologische oplossingen dragen bij aan de 'smart cities'

Meer en meer steden en gemeenten ontpoppen zich tot ‘slimme stad’. Met een netwerk van camera’s en sensoren die in verbinding staan met hoogstaande technologische infrastructuur maken ze hun centra veiliger, duurzamer en comfortabeler. Vandaag zijn er al heel wat slimme toepassingen die hun nut al meer dan bewezen hebben, waaronder een reeks concrete oplossingen van SERIS.

Camera's voor meer veiligheid

Steden die inzetten op camerabewaking zien bijna meteen resultaat. Maar liefst 40% van de gerechteljike onderzoeken worden opgelost dankzij het gebruik van deze intelligente camera's die op strategische plaatsen in de stad worden geplaatst. De pakkans vergroot enorm voor zowel grote als kleine criminaliteit, en de politie kan veel beter inschatten waar fysieke interventies nodig zijn. SERIS heeft zowel vaste camera's als de mobiele S-Eyes die kunnen worden ingezet tot dit doel.

 

Vlotter en veiliger verkeer in de stad

Het veiligheidspotentieel van slimme camera's is nog veel groter, zeker wanneer ze zijn uitgerust met detectoren en sensoren. Problemen als sluip- en vrachtverkeer kunnen efficiënter worden aangepakt, net zoals de controle op parkeerbeleid. Er zijn zelfs oplossingen zoals onze S-Mobility die helpen bij stadsvergroening door het aantal parkeerplaatsen te beheren en controleren.

 

> Lees het volledige artikel uit Trends Magazine.

 

'We take care' betekent dat SERIS wil bijdragen aan een wereld waar ieder zich veilig voelt. We zetten onze kennis en technologie in voor het verbeteren van de leefomgeving van zowel gemeentebesturen als hun burgers.