SERIS Academy - Emergency Casualty Care - Nederlandstalig

Emergency Casualty Care - Nederlandstalig

Omschrijving
Deze opleiding bestaat uit volgende opleidingsonderdelen:

 • Traumatologie: eigenschappen van steekwapens, vuurwapens en explosies
 • Ballistiek: de principes van caviteitsvorming bij vuurwapens
 • De beschrijving en toelichting van de erkende “preventable deaths” (massieve bloeding, luchtwegobstructie, pneumothorax)
 • Benadering van een klassieke noodsituatie versus een “high risk” noodsituatie (vb. active shooter, suicide attack, improvised explosive device, ongeval)
 • Evacuatie technieken van een gekwetste
 • De verschillende fases voor benaderen van een gekwetste
 • Beschrijving, demonstratie en uitvoering van het “MARCH”-protocol
 • Presentatie en praktische toelichting van de individuele eerste hulp kit
 • Geleide praktische simulaties

Deze opleiding wordt ondersteund met praktische oefeningen en cases om ervoor te zorgen dat u na de opleiding onmiddellijk aan de slag kan met wat u geleerd hebt. Daarnaast wordt tijdens de opleiding voor de praktische oefeningen het nodige oefenmateriaal voorzien.
Pedagogische doelstellingen
Bij zware bloedingen ten gevolge van een ernstig ongeval, een aanslag, ontploffing,... volstaan de basistechnieken van de klassieke EHBO opleidingen niet.

Wil je ook op dergelijke gebeurtenissen voorbereid zijn en ben je klaar om het leven te redden van een collega, klant of bezoeker ?
Doelpubliek
Mensen in levensgevaar redden is een collectieve verantwoordelijkheid. Deze opleiding richt zich dus tot iedereen die in alle omstandigheden wenst klaar te staan om de eerste cruciale zorgen toe te dienen.
Voorafgaandelijk noodzakelijk
Een voorkennis van eerstehulpverlening is aangewezen.
Pedagogische modaliteiten
Het gebruikmateriaal om te gebruiken binnen uw onderneming kan hier aangekocht worden.
Pedagogische middelen en ondersteuning
Binnen ons opleidingscentrum hechten we veel belang aan persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Gedurende het volledige opleidingstraject staan onze lesgevers garant voor interactieve, praktijk-en resultaatgerichte opleidingsdagen. Daarnaast staat ons didactisch en inhoudelijk team van criminologen en onze ondersteunende diensten elke dag ter beschikking voor verdere vragen of begeleiding. Gezien de situering van deze diensten in onze gebouwen en de betrokkenheid van deze medewerkers bij uw opleidingstraject, garanderen wij u hun toegankelijkheid als laagdrempelig aanspreekpunt.Binnen ons opleidingscentrum hechten we veel belang aan persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Gedurende het volledige opleidingstraject staan onze lesgevers garant voor interactieve, praktijk-en resultaatgerichte opleidingsdagen. Daarnaast staat ons didactisch en inhoudelijk team van criminologen en onze ondersteunende diensten elke dag ter beschikking voor verdere vragen of begeleiding. Gezien de situering van deze diensten in onze gebouwen en de betrokkenheid van deze medewerkers bij uw opleidingstraject, garanderen wij u hun toegankelijkheid als laagdrempelig aanspreekpunt.

Inschrijven in de opleiding

Plan details : van 04/10/19 van 08h00 tot 12h00 en van 12h30 tot 16h30
Toevoegen aan winkelwagen
Indien in een offerte andere prijzen werden overeengekomen, worden deze toegepast op de factuur, ook na online inschrijving. Alle prijzen zijn steeds excl. BTW.

Onze nummer als dienstverlener KMO Portefeuille is DV.O107117 op naam van SBD NV

Si d'autres prix ont été convenus dans une offre, ceux-ci seront appliqués à la facture, même après l'inscription en ligne. Tous les prix sont hors TVA.
Volgende sessies :
 • 04/10/19 08:00 → 16:30
 • 15/11/19 08:00 → 16:30
 • 06/12/19 08:00 → 16:30

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.