De nieuwe Wet Peeters een opportuniteit!

De nieuwe Wet Peeters een opportuniteit!
Februari 2018

Adequate opleidingen vergroten het succes van uw onderneming!​

Meer dan ooit vergroot de aandacht voor opleidingen binnen de onderneming. Vroeger kwamen opleidingen slechts ter sprake bij herstructureringen of om af en toe een nieuwe opdracht voor een werknemer voor te bereiden. Vandaag zijn adequaat relevante opleidingen een belangrijk deel van het structureel beleid. Zowel opleidingen inzake technische kennis, verschillende vormen van beleid als ook sociaal maatschappelijke issues, bewijzen in het huidig economisch klimaat hun nut voor de verdere uitbouw van de onderneming. In die mate zelfs dat ook de politieke overheid haar inbreng heeft gedaan door de Wet Peeters te stemmen.

Officieel stelt de Wet Peeters de interprofessionele doelstelling van vijf dagen opleiding en vorming per voltijdse equivalente werknemer per jaar.  Het gaat om een gemiddelde op ondernemingsniveau en niet per individu. Ondernemingen met tien of minder werknemers zijn vrijgesteld, deze van elf tot twintig werknemers krijgen een afwijkend regime.

Tot zover de duiding bij de wet. Belangrijker is echter dat er een stabiel klimaat ontstaat waar opleidingen binnen de onderneming niet meer weg te denken zijn. Kennis creëert kwaliteit en dit heeft een directe impact op de resultaten. Binnen een prestatiemaatschappij en een uitdagend economisch klimaat hebben opleidingen en bijscholingen al lang niet alleen impact meer op de technische kennis van de job. Ook sociaal-maatschappelijke problemen kunnen ondersteund worden door de juiste vorming.

Uiteraard is het zo dat iedere sector, tot zelfs iedere onderneming, haar zijn of haar eigen noden aan opleidingen bepaald. Maar als de wetgever dan toch quota oplegt, kunnen we deze even goed en optimaal relevant zelf invullen. Vandaar dat onze SERIS Academy, samen met u, een zo persoonlijk bruikbaar opleidingspakket op maat wil opstellen.

 

Investeren in opleidingen is investeren in de toekomst

 

Een opleidingsprogramma op maat van uw onderneming biedt vandaag het grootste succes.

Vormingen met betrekking tot:

  • people management,
  • de nieuwe dimensie EHBO (ECC),
  • omgaan met verschillende soorten agressie,
  • voorkomen van burn-out,
  • de nieuwe wereld van virtual reality, onthaal
  • en communicatiepolicy met de gevaren van sms, mail en telefoongesprekken zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

 

Onze SERIS Academy investeert sterk in de juiste profielen en trainers om deze opleidingen zo aangenaam, praktisch gericht en doeltreffend te kunnen aanbieden. We hebben sinds enige tijd dan ook de belangrijke dimensie toegevoegd van na een opleidingscentrum, nu ook een kenniscentrum te zijn.

In die hoedanigheid komen wij u graag, en dat volledig vrijblijvend, informeren van op welke wijze wij uw onderneming én uw medewerkers op de beste wijze kunnen begeleiden.

 

Voor meer informatie contacteer SERIS Academy!

 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.

X