De sector van de Private Veiligheid is opgewaardeerd !

De sector van de Private Veiligheid is opgewaardeerd – fase 1!
December 2017
De tijd gaat snel. Ik herinner me nog mijn eindejaarsboodschap van vorig jaar. Mijn gevoelens waren toen vooral geladen met boosheid en verzet tegen het kwade.

 

Vandaag, exact een jaar later ondervind ik wel een belangrijke evolutie. Onze samenleving dient nog steeds alert te zijn omwille van enkele gekken die onder het mom van onder andere godsdienstige of andere voorwendsels angst en leed willen verspreiden. We leven trouwens nog steeds in veiligheidsnivau 3.  Ik ben ervan overtuigd dat een normale samenleving met respect voor mekaar ook deze negatieve krachten zal overwinnen.

 

We voelen vandaag echt wel sterk aan dat alle mogelijke hulp- en ordediensten dermate samenwerken opdat we onze samenleving zo veilig mogelijk kunnen beleven. En hierin heeft onze sector, de Private Veiligheid, een belangrijke nieuwe dimensie gekregen. 27 jaar na de “Wet Tobback” van 1990 is op 2 oktober laatstleden de nieuwe “Wetgeving op de Private en Bijzondere Veiligheid” door de koning ondertekend. De nieuwe wet voorziet enkele extra taken en bijkomende bevoegdheden. Persoonlijk noem ik het fase 1, omdat er nog meer en diepere samenwerkingsmogelijkheden kunnen gerealiseerd worden. Maar alles op zijn tijd.

 

Omwille van deze nieuwe opportuniteiten staan we in 2018 voor belangrijke uitdagingen. Onze sector moet naar nog meer security partnerships streven met de klant. Dan alleen kan een optimaal veiligheidsbeleid op maat gerealiseerd worden. Ik hoop van harte dat we samen deze uitdagingen kunnen aangaan en wil iedereen danken voor het vertrouwen en de bijzondere inzet.

 

Uit naam van het volledige SERIS team wens ik u prettige en veilige eindejaarsfeesten en een voorspoedig, maar vooral gezond, 2018 toe!

 

Danny Vandormael
CEO SERIS België en Nederland
 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.

X