Geen job, wel een passie

Mei 2021

Internationale dag van de brandweerman

Op 4 mei is het “International Firefighters’ Day”, waarvan een blauw-rood lint traditioneel symbool staat. Om de job van brandweerman of -vrouw succesvol uit te voeren mag eerst en vooral een sterke motivatie niet ontbreken. Het is een fysieke job waarbij men snel situaties moet kunnen inschatten, beslissingen moet kunnen nemen die niet altijd voor de hand liggen en moet kunnen functioneren onder grote druk. Brandweermannen en -vrouwen zijn eerstelijns hulpverleners. Hun tussenkomst maakt voor slachtoffers vaak een enorm verschil en ze verdienen dan ook volop onze extra aandacht op deze internationale dag van de brandweer! 

Branden voorkomen en bestrijden maakt integraal deel uit van de core business van SERIS. Het verwondert dan ook niet dat onze klanten regelmatig behoefte hebben aan bewakingsagenten die professioneel geschoold zijn als brandweerman of -vrouw.

Onze collega Michiel is zo’n polyvalent bewakingsagent en brandweerman. In die functie is hij bijna 1,5 jaar aan de slag bij onze klant Audi-Brussels. Hij voert preventief controlerondes uit op het bedrijfsterrein, bewaakt de veiligheid en grijpt in waar nodig.

Ik heb een zéér spannende en boeiende job als polyvalent bewakingsagent en brandweerman op de site Audi-Brussels! Ik kan wel zeggen dat mijn job mijn passie is. Ook in mijn vrije tijd ben ik vrijwillig aan de slag als brandweerman bij de zone Vlaams-Brabant Oost. Als de microbe je te pakken heeft, laat deze je niet meer los!

Ook aan de slag als bewakingsagent en brandweerman of -vrouw bij SERIS Security?

Bekijk onze vacatures.