Het belangrijkste bij SERIS Technology? De mensen natuurlijk!

Het belangrijkste bij SERIS Technology? De mensen natuurlijk!
Juni 2018

Christophe Voets, “nieuwe verantwoordelijke” van SERIS Technology, maar niet echt nieuw bij SERIS?

Het is juist dat ik gedurende twee jaar een operationele opdracht bij SERIS Monitoring heb uitgeoefend, namelijk de verhuis van de oude naar de nieuwe locatie. Het lijkt eenvoudig, maar om deze belangrijke verhuis, terwijl de afdeling volledig operationeel bleef, tot een goed einde te brengen hebben we met een gans team zeer strikt en professioneel alle zeilen bijgezet. Al sinds mijn opleiding op de Koninklijke Militaire School, waar ik gestudeerd heb aan de faculteit polytechnic (lees burgerlijk ingenieur), werd mij al snel duidelijk dat een optimaal resultaat alleen maar kan bereikt worden door respect voor en door de combinatie van mens én technologie. We leven vandaag in 2018, de perceptie dat technische profielen nerds zouden zijn is reeds lang voorbij. Economische realiteit en een optimaal people managemant zijn ook voor ons het hart van succes.

Vanwaar de passie voor technologie, een “saaie” materie op het eerste zicht?

Mijn passie ligt net in de combinatie van mens en technologie. Bij SERIS Technology is de ziel dat iedereen die bijdraagt tot het resultaat evenveel respect en waardering verdient, en dat van de uitvoerende technici tot de volledige administratie alsook de operationele staf tot het management. Diegene die denkt dat hij of zij belangrijker is als één of ander collega heeft geen plaats bij SERIS Technology. Het is natuurlijk wel zo dat dit klimaat elke dag opnieuw inspanningen vraagt. Noodzakelijke ingrediënten hiervoor zijn respect en eerlijkheid, professionaliteit en kennis, houding en taalgebruik, collegialiteit en vooral fierheid voor onze job.

Waar wil je met de divisie SERIS Technology binnen twee jaar staan?

Technologie kent vandaag een steeds toenemende dimensie. Wat is de belangrijkste vraag: ons recht op privacy of zich veilig voelen? Het zal wel het goede evenwicht van beide zijn. Maar toch leven we nog in een tussenperiode waar de idee bestaat “voor mij is veiligheid het belangrijkste zolang ze mij maar niet filmen en mijn privacy respecteren”. En hier staat de technologische evolutie voor een belangrijke uitdaging. Uiteraard willen we met SERIS Technology marktleider blijven en daar hebben we met onze divisie de juiste kennis, gemotiveerde medewerkers en producten voor. Maar daarnaast is het voor mij minstens even belangrijk dat iedere collega van onze divisie fier kan zijn op wat hij of zij bijdraagt aan het eindresultaat. En ik meen dat, je kan nooit een optimale dienstverlening geven zonder de waardering voor je team. Betrokkenheid van iedere van ons moet nog meer de ziel van SERIS Technology worden. En ja iedere keer dat ik het woord technology uitspreek wil ik ook het woord collega uitspreken. En op die manier gaan we de gestage evolutie van veiligheid via technology een gepast antwoord kunnen bieden.

Als de “security van morgen” bepaalt wordt door technologie verdwijnen de mensen?

Hoe kunnen mensen nu verdwijnen?! Zij zitten aan het roer van de technologie. Bovendien vind ik persoonlijk dat je vandaag geen techniek meer moet verkopen. Meedenken met je klant en zich inleven in zijn of haar situatie en noden is onze corebusiness. Onze klanten ontzorgen zijn geen loze waarden, maar steeds weer elke dag opnieuw een doel. En leg mij dan maar eens uit hoe je dat zonder mensen doet? Onmogelijk!

Waar maakt SERIS Technology het verschil op de markt?

Heel eenvoudig gezegd, maar steeds wel met de constante investering van mens en product: “we onderscheiden ons op de markt omdat we binnen SERIS van A tot Z beveiligings- en bewakingsprojecten kunnen uitvoeren.

Een “total security concept” is nog steeds de beste garantie op veiligheid.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.

X