Job in de bewaking en beveiliging is boeiend en toch raken vacatures niet ingevuld!

Job in de bewaking en beveiliging is boeiend en toch raken vacatures niet ingevuld!
Oktober 2018

SERIS België telt meer dan 2000 medewerkers. De beveiliging- en bewakingssector heeft sinds de verschillende aanslagen ook in ons land een steeds belangrijkere dimensie gekregen. Nog te vaak wordt een fout beeld voorgesteld van de bewakingsagent, met als gevolg dat, alleen al bij SERIS, tachtig vacatures niet ingevuld raken. Het is niet voor niets dat de Wet op de Private en Bijzondere Veiligheid na zevenentwintig jaar is geactualiseerd.

“Het imago, althans de perceptie, van de functies in onze sector is enerzijds saai en monotoon en anderzijds heeft het een behoorlijk rambo gehalte. Geen van beiden is correct. Onze bewakingsagenten en beveiligingsmedewerkers moeten vandaag heel wat meer skills hebben dan pak weg tien jaar geleden. IT kennis, talenkennis, adequate communicatie, technische vaardigheden en zich kunnen inleven in de veiligheidsprocessen van de klant zijn hier slechts enkele voorbeelden van. De job is boeiend en biedt wel degelijk doorgroeimogelijkheden voor diegene die hier de nodige inspanningen voor doen.”, stelt Robert Vanderhoydonc, HR Director SERIS.

SERIS heeft naast haar bewakingsspecialiteiten zoals gewapende opdrachtenhondenmeestersmobiele bewakingen persoonsbescherming eveneens een toonaangevende technologie afdeling. Maar ook hier raken verschillende vacatures niet ingevuld.

Er zijn wel degelijk doorgroeimogelijkheden bij SERIS!

“Het is vandaag nog te veel onbekend dat men binnen onze SERIS familie een boeiende loopbaan kan uitbouwen, zowel op functie inhoudelijkvlak als op meer verantwoordelijkheidkunnen en willen opnemen. Net door de verschillende expertises die SERIS heeft kunnen mensen bij ons op termijn muteren en zich herscholen naar een andere afdeling. Wij bieden onze medewerkers dan ook tal van opleidingsmogelijkheden aan. De kwaliteit van onze dienstverlening hangt ten slotte af van de kennis van onze medewerkers.“, gaat Vanderhoydonc verder.

De voornaamste redenen waarom mensen afhaken zijn de flexibele werkuren, nacht- en weekendprestaties en woon – werk afstand. Nochtans staan tegenover deze prestaties extra vergoedingen. Eens dat men beseft hoe boeiend de job is, zijn deze obstakels snel overbrugd. 

 

Een goede bewakingsagent of beveiligingstechnieker aanvaardt van zichzelf geen routine.

“Een goede medewerker in onze sector aanvaardt van zichzelf geen routine. Routine is gelijk aan verlies van kwaliteit en alertheid. Hij of zij straalt gezag en autoriteit uit als het nodig is, hulpvaardigheid als het gewenst is en dient over een goed inschattingsvermogen te beschikken en stressbestendig te zijn. Bijgevolg is de bewakingsagent wel degelijk een boeiende job! En veel van deze kwaliteiten, aangevuld met de nodige technische kennis, gelden ook voor onze monteurs en techniekers bij Technology.”, besluit de SERIS HR Director.

Voor meer informatie over onze openstaande vacatures surf naar www.serisjobs.be of stuur een mail naar recruitment.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.