Bewaking en beveiliging met S-Drones

Véélzijdiger en veiliger dan ooit, de ideale partner bij patrouilles en interventies.

Drones zijn aan een opmars bezig. Ook in de beveiligingssector. Ze zijn veelzijdig en kostenefficiënt en dus de ideale partner bij patrouilles en interventies.

De S-Drones van SERIS zijn snel ter plaatse en zien meer. De mogelijkheden voor privé- en publieke doeleinden zijn eindeloos.

SERIS zet zijn S-Drones over het hele land in om preventief, reactief en detectief op te treden, en dat voor zowel infrastructuren, goederen als personen.

 

Total Security zit in ons DNA

Mens en technologie gaan hand in hand. Drones nemen het over waar we op menselijke beperkingen botsen. 

De S-drones belichten een site vanuit een helikopterview. Daardoor krijgen we een totaalbeeld van een situatie. Dat heet ‘situationele awareness’. Bovendien brengen we met onbemande luchtvaartuigen of unmanned aerial vehicles (UAV) bewakingsagenten en hulppersoneel niet nodeloos in gevaar.

Zodra de drone ter plaatse is, brengt die de specifieke situatie in beeld vanuit een vooraf bepaalde vluchtroute met kritische posities. Het toestel zendt de beelden naar de meldkamer. Daar beoordelen onze operatoren ze in alle veiligheid, via remote monitoring. Ondersteunt met Video Content Analyse (VCA) verloopt dit snel en doeltreffend.

 

Altijd up-to-date

UAV-technologie evolueert razendsnel. Wij volgen de laatste ontwikkelingen op de voet en houden onze S-Drone-vloot constant up-to-date. We zetten onze toestellen optimaal in. Daardoor kunnen we ze sneller afschrijven en werken we op het terrein met de recentste technologie.

De technologische evolutie van de onbemande luchtvaartuigen stelt het wettelijk kader constant op de proef.  SERIS adviseert mee de bevoegde minister vanuit een voortrekkersrol in de sector. Veranderen de regels, dan passen wij ons daar onmiddellijk op aan.  

 

 

 

Eindeloos veel oplossingen

een greep uit onze diensten:

  • Preventieve patrouilles op industrieterreinen. Als de meldkamer iets abnormaals waarneemt, krijgen de bewakingsagenten ondersteuning van onze S-drones.
  • Goederenbewaking op werven. Diefstal van goederen, zoals koper of waardevolle afwerkingsmaterialen, is een echte plaag. S-Drones zijn snel ter plaatse en geven een ruimer beeld van de werfsituatie. De bewakingsagent weet zo meteen waar het actieterrein is.
  • Identificatie van daders bij een inbraak, voor een beter overzicht en bijkomende beveiliging van de interveniërende ploegen.
  • Multidrone: op grotere sites kunnen we meerdere drones combineren om verschillende invalshoeken te geven (bv. bij een brand, werfdiefstallen ...).
  • Beveiliging van publieke ruimten waarbij we politie, brandweer, civiele bescherming ondersteunen. Wij leveren de toestellen, knowhow en het beeldmateriaal. De bevoegde instanties beoordelen dan de beelden.