Primeur : SERIS Security aan het roer van beveiliging door drones in België

Primeur : SERIS Security aan het roer van beveiliging door drones in België
Mei 2018

Vanaf juni 2018 wordt DronePort in Brustem door drones bewaakt. Samen met haar partners DronePort, DoneMatrix, Groep Willemen, de stad Sint Truiden en de lokale politie en brandweer staat SERIS Security hier mee aan het roer van dit project. Bewaking door drones is een mijlpaal van hoe de optimale beveiliging van morgen er zal uitzien.   

"De ziel van onze SERIS bewakingstrategie is een constante innovatie. Bovendien evolueren potentiële gevaren constant en is het sociaal-maatschappelijk klimaat inzake veiligheid grondig gewijzigd. Om hier een adequaat antwoord op te bieden is het huwelijk tussen mens en technologie absoluut noodzakelijk.", stelt Peter Verpoort, Division Manager SERIS Security en Monitoring.

“Concreet zal DronePort in Brustem vanaf juni 2018 ook door patrouillerende drones bewaakt worden, het uiteindelijk doel is dat deze drones automatisch hun opdracht kunnen uitvoeren. Deze drones zijn geprogrammeerd om zelfstandig rondes en waarnemingen te doen. Op die manier kunnen beelden gestreamed worden naar onze meldcentrale.”, vervolgt Peter Verpoort.


Drones zijn geen bedreiging voor de bewakingsagent 

Voor SERIS Security is het duidelijk dat de drone de bewakingsagent niet vervangt. Maar het geeft de bewakingsagent wel veel meer ogen met als resultaat een veel grotere veiligheid voor de betrokken site.

“De drone is geen menselijke robot die alle taken van de bewakingsagent kan overnemen, en dat is lang ook niet de bedoeling.Het is net de drone die onze bewakers nog meer mogelijkheden zal bieden om de veiligheid op de site te optimaliseren en te garanderen. Bovendien moeten we ook met de klant meedenken en rekening houden met de economische realiteit. Het aantal bewakingsagenten op de site vertienvoudigen is ook niet altijd de oplossing en hier biedt het juiste evenwicht tussen mens en technologie de ideale oplossing. De realiteit is zelfs zo dat veel vacatures vandaag niet ingevuld geraken” stelt Verpoort.
 

Drones zijn straks belangrijk voor veel nieuwe jobs 

In 2019 gaat de nieuwe Europese dronewetgeving in voege. Op dat ogenblik kan beveiliging door drones in een stroomversnelling komen. En dit gaat uiteraard gepaard met een belangrijke verhoging van de tewerkstelling.

“Voor SERIS gaat de innovatie van onze corebusiness samen met onze missie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. En hier is een verhoging van de tewerkstelling een bijzonder belangrijke doelstelling.We willen vandaag klaar zijn om wat morgen toegelaten is. Zowel veiligheid als jobcreatie zullen hier beter van worden”, besluit Danny Vandormael CEO SERIS.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.

X