SERIS Benelux verwelkomt Christophe Segaert als nieuwe CEO

November 2020

De toekomst vol vertrouwen tegemoet

Op 1 november 2020 werd Christophe Segaert (54) aangesteld als nieuwe CEO van SERIS Benelux en tevens als directielid op groepsniveau. Hij neemt als CEO de fakkel over van Sven Van Hout (CFO), die ad interim gezorgd heeft voor stabiliteit en continuïteit de afgelopen 4 maanden.

 

3 decennia relevante ervaring

Met zijn nieuwe rol bij SERIS bouwt Christophe namelijk verder op een 30-jarige carrière bij diverse spelers in de dienstensector met een belangrijke technologische component. Hij kan bogen op 20 jaar solide ervaring in verschillende managementfuncties bij bedrijven in volle transformatie. Zo werd Christophe in 2001 directeur bij het toenmalige Belgacom en nam hij vanaf 2007 geleidelijk de leiding over van 2 dochterondernemingen van bpost (Deltamedia en eXbo). Nadien kwam hij aan het hoofd te staan van familiebedrijf Artoos (als eerste externe CEO) en vervolgens dreef hij de digitale transformatie en andere innovatieprojecten aan als Commercial Vice President bij Telecomoperator VOO.

Ik ben erg blij en trots deel uit te maken van de SERIS Groep. Ik kijk er echt naar uit om met de teams samen te werken aan de uitdagingen van onze klanten. Samen met hen en de SERIS oplossingen hebben we alle troeven in huis om onze groei als uitdager in veiligheid en als leider in technologische oplossingen voort te zetten."

De geknipte man voor een markt in volle verandering

Het zijn bijzondere tijden in de veiligheidssector. Enerzijds wordt het uiterste aan flexibiliteit gevraagd van bewakingsagenten in het kader van de gezondheidscrisis. Anderzijds worden de vragen van klanten steeds complexer, met een doorgedreven technologische component.

 “Bedrijven in onze sector moeten het beste van 2 werelden kunnen bieden: spitstechnologie in combinatie met sterke menselijke skills. Zowel onze klanten als SERIS zelf zullen kunnen genieten van Christophes ervaring in innovatie in de dienstensector." 

"Een strateeg die beslagen is in innovatie en customer experience. Ik ben zeer verheugd dat we die hebben gevonden in de persoon van Christophe.", aldus Patrick Abgrall. “Onder zijn leiding zien we de toekomst van SERIS Benelux vol vertrouwen tegemoet.”

Opleiding en beroepsorganisaties

Christophe Segaert studeerde af aan de Solvay Brussels School of Economics & Management als commercieel ingenieur. Hij genoot bijkomend een opleiding aan de Kellogg School of Management (US). Hij is sinds 2003 bestuurder van Solvay Schools Alumni (ULB en VUB) en was bestuurder van VOKA Vlaams-Brabant.

 

Toekomstplannen

Het is onze missie om een antwoord te bieden op alle security behoeftes. En de juiste kaarten liggen op tafel: bijzonder professionele en gemotiveerde medewerkers, superieure technologische skills, diensten die op een transparante manier naadloos op elkaar aansluiten en een innovatiecultuur waar de status quo constant in vraag wordt gesteld. Onder het leiderschap van Christophe willen we die kwaliteiten verder uitspelen en gebruik maken van zijn brede ervaring in innovatie om het totaalaanbod - en daarmee ook de ervaring voor onze klanten - naar een hoger niveau te tillen.

Ik kijk er erg naar uit om met 2.400 collega's voor - en samen met - onze klanten, het verschil te maken in een sector met zo'n groot maatschappelijk belang.

We willen tot slot onze medewerkers, onze klanten en leveranciers van harte bedanken voor hun vertrouwen in onze organisatie.