Staatssecretaris Eva De Bleeker brengt een werkbezoek aan SERIS

Mei 2022

Onze campagne "Gezocht: 500 nieuwe collega's" gaat niet onopgemerkt voorbij

Voor mevrouw De Bleeker, staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming, is SERIS een bijzonder interessante casus om een bezoek te brengen aan een bewakingsonderneming. Vooral omdat bij onze klanten de vraag naar integrale veiligheidsoplossingen exponentieel is toegenomen. Hierdoor zijn we steeds op zoek naar alle soorten profielen, van bewakingsagenten en meldkameroperatoren tot technici en ingenieurs.

Steun voor onze aanpak

Eva De Bleeker ondersteunt onze aanpak en bracht daartoe afgelopen maandag een bezoek aan SERIS. Ze nam de tijd om samen met ons ideeën uit te wisselen over verschillende tewerkstellingsmaatregelen. Na de brainstormsessie bracht de staatssecretaris een bezoek aan SERIS Academy en SERIS Monitoring om ook de praktijk beter te ervaren.

SERIS zet reeds sinds het ontstaan van SERIS Academy in 1991 in op de mogelijkheid tot levenslang leren. Niet alleen voor nieuwe rekruten, maar evenzeer voor onze vaste medewerkers zijn er mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen. Op die manier zorgen wij ervoor dat iedereen steeds over de juiste vaktechnische en sociale competenties bezit. Dit biedt meteen ook kansen aan iedereen die graag op termijn wilt doorgroeien binnen ons bedrijf. Zo organiseerde SERIS Academy bijvoorbeeld in 2021 niet minder dan 10.054 opleidingsdagen voor haar cursisten.

Ondanks de moeilijke economische omstandigheden kunnen we groei realiseren. Een bedrijf als SERIS toont aan dat dit mogelijk is. Dat is goed voor de mensen zelf, voor de bedrijven én voor onze begroting. Het is net door werk te maken van meer werk dat we onze financiën gezonder maken en buffers opbouwen voor toekomstige crisissen en uitdagingen, zoals de vergrijzing. - Eva De Bleeker, staatssecretaris voor Begroting (Open Vld)

Reportage

RingTV en HLN brachten er een reportage over, bekijk ze hieronder:

Onze pro-actieve aanpak werpt niet alleen vruchten af voor SERIS zelf, maar draagt maatschappelijk ook een steentje bij. Dit bezoek is daar een bevestiging van. - Christophe Segaert, CEO BeNeLux