Faire en duurzame ICT bij SERIS

Februari 2020

SERIS presenteert vooruitstrevend beleid op ICT-conferentie

Op maandag 9 december vond in Gent de eerste conferentie rond faire en circulaire ICT plaats. De conferentie stond stil bij de centrale vraag:

“Hoe kan je als grote aankoper van ICT-toestellen je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld?”

De productie van laptops, smartphones, servers… gaat gepaard met vele mensenrechtenschendingen en veroorzaakt veel milieuproblemen. Maar grote Vlaamse aankopers van ICT hardware kunnen via hun aankoopbeleid bijdragen aan betere omstandigheden binnen de ICT keten. 
 

De organisatoren wilden met deze conferentie concrete handvaten aanleveren aan grote Vlaamse aankopers uit de publieke én private sector. SERIS tekende present.  


De conferentie werd georganiseerd door ‘Fair ICT Flanders’. Fair ICT Flanders is een 3-jarig project dat grote Vlaamse aankopers van ICT ondersteunt om concrete stappen te zetten naar een meer fair en circulair aankoopbeleid van ICT toestellen. Ze bieden onder meer een leertraject en begeleiding op maat aan. 

 

'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ (MVO) staat centraal bij SERIS. Stijn Verheyden en Koen Warnez stelden - met enige trots - ons vooruitstrevend ICT-beleid voor als een goed voorbeeld hier in Vlaanderen.

We blijven hier verder werk van maken in 2020!


Meer info over de conferentie en het programma

 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.