Financiële tegemoetkoming voor alle beveiligingsopleidingen via opleidingscheques

September 2021

Alle beveiligingsopleidingen krijgen goedkeuring voor opleidingscheques

Chèque-Formation is de Waalse tegenhanger van de KMO-portefeuille. Deze opleidingscheques bieden een financiële steun aan ondernemingen gevestigd in Wallonië die medewerkers inschrijven voor een wettelijke opleiding in een erkende opleidingsinstelling zoals SERIS Academy. Deze financiële tegemoetkoming is een enorm voordeel voor onze klanten aan de andere kant van de taalgrens en een versterking van onze positie in Wallonië.

 

Wat houdt deze tegemoetkoming precies in?

Een opleidingscheque heeft een waarde van 30 euro, goed voor één lesuur. De helft van dit bedrag wordt gedragen door de onderneming van wie de werknemer de opleiding volgt, de andere 15 euro wordt betaald door de Waalse Overheid. Deze financiële tegemoetkoming maakt een enorm verschil voor wie zijn of haar werknemers wil professionaliseren.

Erkenningscriteria

Deze erkenning wordt toegekend door de Waalse Overheid aan opleidingsinstellingen die:

  • Voldoen aan een certificeringsaudit, uitgevoerd door het Ministerie van Werkgelegenheid en Beroepsopleiding van de Waalse Overheid;
  • Voldoen aan de geldende sociale en fiscale wetgeving;
  • Een beschrijving geven van de methodes en materiële middelen om de opleiding te verzekeren;
  • Over onderwijzend personeel beschikken en zo nodig een beroep doen op tijdelijke, gekwalificeerde contractanten. De medewerkers worden betrokken bij de beslissing tot goedkeuring of verlenging van de erkenning van de opleidingsoperator;
  • Effectieve ervaring kunnen aantonen op in verband met de beroepsopleiding.

Welke opleidingen?

Ondernemingen met hoofdzetel in Wallonië die hun werknemers willen bijscholen op vlak van installatie of onderhoud van alarmsystemen en -centrales kunnen hier ons opleidingsaanbod bekijken.

 

> Naar het opleidingsaanbod van SERIS Academy.

> Meer informatie over de opleidingscheques.