Geldautomaten-uitbater Batopin kiest voor geïntegreerde beveiliging door SERIS

November 2021

Een nieuw netwerk van bankneutrale geldautomaten in België

Een initiatief van vier grootbanken

Batopin (Belgian ATM Optimisation Initiative) is een Belgische NV die in maart 2020 gezamenlijk opgericht werd door de grootbanken KBCBelfius, ING België en BNP Paribas Fortis, met als doel het uitbaten en beheren van een nieuw neutraal geldautomatenpark.

Een veilig CASH-punt in de buurt voor iedereen

95% van de Belgische bevolking zal in de toekomst een veilig afhaalpunt ter beschikking hebben, op maximum 5 kilometer van de woon- of werkplaats. Dat is wat Batopin vooropstelt. De einddoelstelling is de realisatie van een optimaal cashnetwerk in België tegen eind 2024; de eerste automaten zijn operationeel sinds september 2021. Alle automaten worden voorzien van de vertrouwde merknaam BANCONTACT.

Behoefte aan een volwaardig geïntegreerd security partner, die Batopin vond in SERIS

In haar zoektocht naar een beveiligingspartner om dit uitgebreide netwerk te beveiligen schreef Batopin een tender uit. SERIS bleek de meest geschikte partij voor deze opdracht en kreeg zo de taak om alle securitygerelateerde zaken van Batopin te behartigen in een SAAS (Security as a Service) model.

"Voor de beveiliging van het geldautomatenpark waren we specifiek op zoek naar een volwaardig geïntegreerd beveiligingspartner met relevante ervaring in de financiële sector. Tijdens intensieve gesprekken met verschillende beveiligingsbedrijven schoof SERIS een zeer professionele, geïntegreerde beveiligingsoplossing naar voor en dit aan een marktconforme prijs. Dit gaf ons veel vertrouwen in SERIS, wat bepalend was voor de keuze om met hen in zee te gaan." Kris De Ryck, CEO Batopin

Volledig geïntegreerde beveiligingsoplossing door SERIS

In dit geïntegreerd beveiligingsaanbod worden verschillende SERIS-diensten en technologische toepassingen (Monitoring, mobiele bewakingsdiensten en Electronic Security / Technology) gecombineerd.

Zo zal SERIS instaan voor de installatie en het onderhoud van camera's, inbraak- en toegangscontrolesystemen, waarbij de helpdesk zorgt voor technische ondersteuning en analyse. Alle alarmen worden opgevolgd en gemonitord vanuit de centrale meldkamer. Daarnaast worden interventies na alarm opgevangen door onze mobiele bewakingsdiensten en staan zij ook in voor het verlenen van toegang tot de site(s) aan derden. Bij langdurige opdrachten wordt via statische bewaking de site overzien.

"SERIS ontzorgt ons volledig. Er is een toegewijde Service Delivery Manager die de volledige uitrol van het project opvolgt, en ook het respecteren van de KPI's en SLA's nauwlettend in de gaten houdt. Hij zorgt voor de algemene coördinatie over de verschillende diensten van Batopin en van SERIS heen, en maakt de nodige procesanalyses.

In de pilootfase werden 6 sites uitgerold. Doordat SERIS deze fase mee begeleidt, wordt de realisatie van het netwerk verder geoptimaliseerd.

Daarnaast staat een Dedicated Security Analyst van SERIS dagelijks in voor een volledige analyse van mogelijke security risico's, veroorzaakt door zowel externe als door interne omgevingsfactoren. Deze analyse is de basis voor de realisatie van doeltreffende maatregelen zodat mogelijke toekomstige incidenten zoveel mogelijk worden voorkomen." Kris Vangeel, COO Batopin

Onze dienstverlening groeit mee met de uitbreiding van het automatennetwerk

De uitrol van de automaten staat nog in de kinderschoenen. De komende jaren zal het netwerk in sneltempo worden uitgebreid, en daarmee worden ook de beveiligingsdiensten van SERIS geïntensifieerd.

"Wij zijn verheugd met deze nieuwe samenwerking. Een mooi vooruitzicht voor ons bedrijf en nogmaals een bevestiging van de meerwaarde van onze geïntegreerde oplossingen als beveiligingspartner!" Christophe Segaert, CEO SERIS BeNeLux

 Beveiligingsoplossing op maat nodig? 

Contacteer ons.