SERIS Security beveiligt mee de Omloop Het Nieuwsblad

Februari 2020

Bewaking VIP-gebeuren tijdens de wedstrijd

SERIS Security zal op zaterdag 29 februari 2020 de bewaking uitvoeren van de VIP tent ter hoogte van de Onderwijslaan. Wij zullen instaan voor de toegangscontrole en het veilig verloop van het VIP gebeuren tijdens de aankomst van de elite mannen/vrouwen. Ze werken hierin nauw samen met de  andere veiligheidsactoren op het terrein.

Combinatie van carnaval en Omloop Het Nieuwsblad zorgt voor extra alertheid bij stads- en veiligheidsdiensten
 

NINOVE – De carnavalsvierdaagse start met de kindercarnaval op zaterdag 29 februari en eindigt met de Wettelverbranding dinsdag 3 maart. Altijd een drukke periode voor de organisatoren en de verschillende veiligheids- en stadsdiensten. Daar fietst dan zaterdag nog eens de Omloop Het Nieuwblad doorheen. Drukte in het kwadraat.

Burgemeester Tania De Jonge over de voorbereidingen om die beredrukke periode door te komen.

“We zijn al maanden op voorhand gestart met het overleg tussen de brandweer, de politie, de technische dienst en de dienst integrale veiligheid om de evenementen en de organisatie ervan op elkaar af te stemmen en tip top te organiseren”.

Veiligheid
 

Voor zaterdag, zondag en maandagnacht is een CP OPS opgericht: een operationele commandopost, die de verschillende hulpdiensten op het terrein coördineert. 

“Mocht er iets gebeuren, dan kunnen we onmiddellijk ingrijpen en zijn we goed voorbereid. Ik hoop dat het niet nodig is. Onze aandacht gaat volledig naar het veilig verloop en dat is niet te onderschatten. Zaterdag verwachten we tussen de 5.000 en 10.000 wielerliefhebbers, zondag 20.000 tot 25.000 mensen voor de stoet. Alles is zo goed als mogelijk in orde en de enkele werkpunten pakken we nog aan." 

Ondanks de grote verantwoordelijkheid kijkt de burgemeester toch uit naar carnaval. 

“Het is het grootste en mooiste feest van de stad. Daar komt dan nog eens dit prachtig evenement bij van de openingsklassieker.”

Volg de Omloop via volgende link

Bron: Ninofmedia 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.