Vanaf 1 januari 2020 brand- en rookmelders verplicht in alle Vlaamse woningen

Vanaf 1 januari 2020 brand- en rookmelders verplicht in alle Vlaamse woningen
Oktober 2019

Is uw woning al beveiligd?

Het is een trieste waarheid dat woningbranden elk jaar tientallen mensenlevens eisen in Vlaanderen. Mensenleed dat nochtans heel eenvoudig kan worden vermeden. Vooral ’s nachts tijdens onze slaap kan rookontwikkeling verstikkend werken wanneer u niet tijdig wordt gealarmeerd. Want vergis u niet: de meeste slachtoffers vallen door de giftige rook, niet door het vuur zelf. Daarom verplicht de Vlaamse Overheid vanaf 1 januari 2020 de aanwezigheid van rookmelders in alle privéwoningen.

Een lokaal alarm, en wat daarna?

Uw eigen veiligheid primeert uiteraard. Wanneer uw rookalarm afgaat, heeft u in de meeste gevallen voldoende tijd om uzelf in veiligheid te brengen en om de hulpdiensten te verwittigen. Maar wie verwittigt de brandweer wanneer u er zelf niet meer toe in staat bent, of wanneer er niemand aanwezig is thuis?

Vertrouw daarom op een alarmsysteem dat automatisch en rechtstreeks de hulpdiensten verwittigt wanneer het nodig is. Uw brand- of rookmelder kan worden gekoppeld aan een erkende alarmcentrale. Dit type detector kan zelfs worden aangesloten op uw bestaand alarmsysteem en u bij afwezigheid verwittigen wanneer er thuis brand is uitgebroken, en van de acties die lopende zijn.

Combineer een alarmsysteem dat u beveiligt tegen zowel brand als inbraken

Uw alarminstallateur zal u adviseren in de beste keuze van de componenten en kan nadien uw doormelding organiseren van uw rookmelders en/of alarmsysteem aan te sluiten op de alarmcentrale van SERIS Monitoring

SERIS Monitoring is een vergunde alarmcentrale die u kan bijstaan in geval van brand of andere alarmsituaties zoals inbraak. Het aansluiten van uw brand- en rookmelders en/of uw alarmsysteem op een erkende alarmcentrale is momenteel nog geen verplichting, maar is toch aan te raden omwille van volgende redenen:
                                                      

  • 24/7 bewaking van al uw alarmsignalen
  • Beheren van uw gegevens via onze “My Comfort Place Pro app” voor IOS en Android
  • Efficiënte en onmiddellijke alarmafhandeling naar de juiste diensten
  • Prioritaire oproep naar hulp- en ordediensten
  • Combineerbaar met inkijk via camerabeelden indien beschikbaar
  • Aansturen van  de interventiediensten bij escalatie  
  • Automatische en transparante rapportage
  • Voordeel bij uw inbraak en brandverzekering

Wacht niet langer, contacteer ons !

In panieksituaties kan dit systeem uw leven en dat van uw naasten redden. Waarom het noodlot onnodig tarten?
Neem vandaag nog contact met ons op via contact.monitoring@seris.be voor vrijblijvend advies op maat. 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw navigatiemogelijkheden te garanderen, om bezoekers statistieken te realiseren. Door verder te navigeren, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.